ASSITEJ Artistic Gathering 2022: Podcast

V Afrike sa príbehy neraz rozprávajú cez piesne. Hudba, spev, rytmus, melódia – to je niečo, čo je typické pre africkú kultúru. Text sa vyjadruje cez pohyb. Tanec predstavuje kontakt so zemou. S krajinným prostredím si tak podávajú ruku mnohé ľudské príbehy. 

Ako tradičné a moderné naratívne techniky a technológie ovplyvňujú súčasnú divadelnú tvorbu pre deti? V čom spočíva rozdiel vo vnímaní krajiny u nás a v africkej kultúre? A na čo si dávať pozor, keď chcete svojím predstavením zaujať aj to najmladšie publikum? Odpovede nielen na tieto otázky nájdete v podcaste divadelnej umelkyne Moniky Necpálovej, ktorá sa podelí o svoje skúsenosti z medzinárodného stretnutia divadelnej odbornej verejnosti na ASSITEJ Artistic Gathering a festivale Bibu 2022 vo švédskom Helsingborgu.

Autorka podcastu sa počas stretnutia zoznámila s odborníkmi z rôznych krajín, ktorí sa zaoberajú ekologickou tematikou v divadelnej sfére, divadlom pre najmenších divákov (baby theatre) či tvorbou pre mladých ľudí a deti so špeciálnymi potrebami. 

PODCAST

 

 

Medzinárodnú mobilitu Moniky Necpálovej na ASSITEJ Artistic Gatheringu a festivale Bibu 2022 vo Švédsku podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia. 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.